Example

18 januari 2007

Mala text

Jag ägnar mig just nu åt en väldigt fin och sofistikerad konstform som kallas "att mala ut en text". Det är rätt så enkelt egentligen. Man skriver helt enkelt om alla meningar så att de blir jättelåååånga och så refererar man lite mer än man borde. Förslagsvis kan man även slänga in lite citat som man sedan dissekerar genom att förklara vad den citerade menar. Ett annat tillvägagångssätt är att skriva samma sak två gånger men formulera sig helt annorlunda. Och varför gör man detta? Jo, för att man ska få ihop ex antal sidor text till sin hemtenta och för att man egentligen inte har en aning om vad man skriver om. Lägg till extrem tidsbrist och så är saken biff. Märkligt nog brukar man komma undan med det och kan fortsätta leva med föreställningen att man i alla fall har något av värde innanför pannbenet.

5 kommentarer:

Ica sa...

Leve textmalningen och ordbajseriet! Känner precis samma sak efter att ha pressat fram en projektrapport som bara varit jobbich!

bästisgrannen sa...

Lägg in ett recept också så är saken biff:)

Louise sa...

Ica: Man borde kanske få betyg även för ordbajsandet. Det är faktiskt en konst i sig att få rent nonsens att framstå som om det har med ämnet att göra.

BG: Ungefär såhär..."Rasismens diskurs består av tre komponenter; imaginär gemenskap, doktriner och juridiska och politiska åtgärder. En fjärde komponenet föreslås av vissa forskare, nämligen den fantastiska ostpajen. Här följer receptet..."

Ica sa...

Ja, skulle man få betyg i ordbajsande skulle jag lätt få MVG fast skalan bara går till VG.

Sara Ödmark sa...

Hahaha! Känner igen det där. Oh my God så skönt att jag kommit förbi hemtenta-stadiet i livet.
Lycka till!